ZÁCLONY, ZÁVĚSY A ŠITÍ ZÁCLON A ZÁVĚSŮ PRAHA

šití záclon

Krásu záclon a závěsů v interiéru ovlivňuje mnoho faktorů. Kvalita materiálů, styl a preciznost ušití, výběr závěsného systému (kolejnice, dekorativní tyče) a  v neposlední řadě malé drobné detaily. Takové důležité detaily jsou nejenom součásti uchycení záclony nebo závěsu jako háčky a kroužky, ale i úvazové háčky, úvazy a řasení materiálu. 

Úvazy mohou být velmi zdobné nebo naopak precizně ušité ze stejného materiálu jako závěs, či záclona. 

Úvazové háčky jsou k dostání v různých barvách od barvy bílé, zlaté, nerezové matné, nerezové lesklé a v dekoru antik. 

Číslo jedna v důležitosti asi vždy zůstane výběr materiálu. Jako další druh uchycení a řasící páska pro materiál. Zvolte si kvalitní, prověřené šití záclon a závěsů, ušitím můžete totiž celkový dojem pozvednout nebo naopak úplně pokazit. Nejenom v estetice, ale i ve funkci zatahování a uchycení záclon a závěsů. Není šití záclon a závěsů jako šití záclon a závěsů.

Za co platíte švadlenám: 

  • Kontrola látky

Zabýváme se kvalitou, ne kvantitou. Celý proces ušití záclon a závěsů začíná důslednou kontrolou látky. Důvod je prostý: jakmile totiž záclony a závěsy pověsíte na okno proti světlu, všechny kazy se rázem „zviditelní“.

Poslední dobou vzniká obecně stále větší tlak na cenu na úkor kvality. 

Proto také na prvotní kontrolu látek klademe velký důraz. 

Naším úkolem dekoratérského studia je, aby švadlena rozvrhnula střih záclon a závěsů tak, aby se všem kazovým místům na látce vyhnula a aby se po ušití na zácloně či závěsu žádné defekty neobjevily. 

  • Střih a nastříhání látky

Švadlena látku nastříhá na jednotlivé. Každé okno je jiné, proto se také pro každé okno stříhá zvlášť. Navíc má každá látka jiný vzor, který by měl být na zácloně a závěsu přesně a rovnoměrně rozvržen. Řasení a vzor na látce musejí být v souladu. Výroba střihů a rozpočítávání řasení u složitějšího šití např. girland a vlámských skladů u vzorovaných materiálů je náročným procesem.  

  • Ušití obvodu záclon a závěsů

Ušijí se boky a u závěsů také spodní lem. Záclony často mívají olůvko. Boční švy závěsů se někdy šijí speciální technikou jako neviditelné, což vyžaduje značnou dávku profesní zručnosti.

  • Přežehlení a vyrovnání látky

Švadleny celý polotovar přežehlí, aby látka získala svůj přirozený tvar a velikost 

  • Zažehlení výšky, našití řasící pásky

Naměřená výška se začistí, zažehlí a našije se řasící páska  

  • Žehlení, aranžování a řasení záclon a závěsů 

Takto ušité záclony a závěsy je potřeba opět vyžehlit a nařasit na předem vypočítanou a zaměřenou délku závěsného systému v požadovaném poměru. U záclon většinou 1:2, 1:2,5 u závěsů 1:1,5, 1:1,75, 1:2 

Výhody objednáním profesionála se vyhnete různým nepříjemnostem. Předem Vám vše vysvětlí a vypočítá, pokud se něco nepovede, je to na zodpovědnost zhotovitele. 

Na nabídky šití záclon a závěsů zdarma a podobné buďte velmi opatrní. Investujete nemalé peníze do pořízení nových dekorací, precizní ušití záclon a závěsů je velmi důležité. Pokud jsou nabídky šití zdarma většinou si nikdo moc neláme hlavu nad defekty materiálu, kazy zůstávají tam kde byly, mohou tedy v celkovém výsledku být uprostřed okna, délky ani zdaleka nesedí, takové švadleny zdaleka ani neví, co to je šití po niti, tudíš materiál ani není ušitý rovně. Vyřizování reklamací Vás stojí nemálo času a nervů. Ozdobné řasící pásky mohou být našity tak nepřesně, že je pohřbena jejich ozdobná funkce.

Velmi opatrní buďte i při koupi materiálu přes internetové obchody, kde předem materiál nevidíte. Nevíte zda je tuhý, zda nebude až příliš mačkavý, a v neposlední řadě jakou má opravdu barvu.  

Vžíváme se do potřeb našich zákazníků, proto šetříme čas konzultací přímo v interiéru, kam dovezeme podle předem zjištěných zákazníkových preferencí vzorky materiálů v mnoha stylech a barvách. Zákazník ušetří cesty obcházením mnoha studií, půjčováním si vzorníků do interiéru a sháněním dalších lidí, kteří mu poradí. Okna zaměříme a navrhneme nejlepší možné řešení. U tohoto návrhu myslíme i na Váš rozpočet a představu o výsledném efektu. Celkový proces realizace záclon a závěsů je pro něj rychlejší a příjemnější.  

 

Myslíme na kvalitu, ne na kvantitu ;) 

Chcete získat více informací?